3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Kapustová polévka

Název Množství a jednotka
malá kapusta 1 ks
uzené maso 150 g
brambory 3 ks
kroupy 1 hrst
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme nakrájené uzené maso (nebo klobásku) a vaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme doměkka. Na sádle připravíme zásmažku na slanině a cibuli a přidáme do polévky. Povaříme, přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku a 2 stroužky prolisovaného česneku. Pokud je třeba, dochutíme solí, podravkou nebo masoxem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí játra na víně s fenyklem a jasmínovou rýží

Postup: Kuřecí játra opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, ostrým nožem odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Grilované kuře se zeleninou ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji.... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Ptáčci v rozletu

Postup: Hovězí plecko nakrájíme na tenké plátky, na několika místech nařízneme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...